Opis

Kto nie miałby ochoty chociaż raz przenieść się do zakazanego świata lat 20-tych i poczuć się jak dama czy gentelman z tej elektryzującej  epoki. Na jeden wieczór powrócić do czasów gdy muzyka, samochody, moda i styl życia nabrały nowego znaczenia, a nad działaniem całego nielegalnego świata czuwali ubrani w najlepsze garnitury gangsterzy. 

Elegancja, klasa i szyk tworzyły styl tamtych lat – niech zagoszczą również podczas tej wyjątkowej nocy. 

Zapraszamy w podróż do fascynujących czasów lat 20-tych, aby wraz z nami spędzić Noc Sylwestrową 2018/19 w stylu Wielkiego Gatsby’ego.

Wykwintna kuchnia, doskonała zabawa, największe przeboje muzyki rozrywkowej i dreszczyk emocji.

To będzie niezapomniane powitanie Nowego Roku! Zacznijmy go razem!

Start o godzinie 20:00.

Bilety do nabycia w kasie Starego Maneżu od środy 31.10.2018, od godz. 15.00 (pon. - nd. w godzinach otwarcia, 9:00 - 24:00).

Program


W cenie 150 zł/ osoba
Sala koncertowa oraz Browar Vrest – bez rezerwacji miejsca przy stoliku

• welcome drink
• toast noworoczny
• bufet zimny ciągły (godz. 20:00-2:00):
- Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską Maldon i grissini
- Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
- Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
- Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
- Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
- Deska serów z miodem, owocami i krakersami
- Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
- Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

• bufet ciepły (godz. 20:00-2:00) serwowany przez obsługę, jednorazowe podejście:
Zupy:
- Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
- Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem
 
Dania główne:
- Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
- Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
- Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi
 
Dodatki:
- Zapiekanka ziemniaczana au gratin
- Marchew karmelizowana w miodzie 
 
Dodatkowe podejście do bufetu ciepłego 25 zł/ osoba


W cenie 280 zł/ osoba
Sala koncertowa oraz Browar Vrest – z miejscem przy stoliku

• rezerwacja miejsca przy stoliku
• butelka wina na parę
• toast noworoczny
• bufet zimny ciągły (godz. 20:0—2:00):
- Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską  Maldon i grissini
- Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
- Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
- Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
- Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
- Deska serów z miodem, owocami i krakersami
- Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
- Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy
 
• bufet ciepły (godz. 20:00-2:00) serwowany przez obsługę, jednorazowe podejście:
Zupy:
- Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
- Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Dania główne:
- Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
- Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
- Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi

Dodatki:
- Zapiekanka ziemniaczana au gratin
- Marchew karmelizowana w miodzie
Dodatkowe podejście do bufetu ciepłego 25 zł/ osoba


W cenie 330 zł/ osoba
ANTRESOLA – z miejscem przy stoliku

• rezerwacja miejsca przy stoliku
• butelka wina na parę
• toast noworoczny
• bufet ciepły, zimny oraz deserowy ciągły (godz. 20:00-2:00):
 
Bufet zimny:
- Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską  Maldon i grissini
- Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
- Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
- Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
- Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
- Deska serów z miodem, owocami i krakersami
- Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
- Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

Zupy:
- Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
- Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Bufet ciepły:
- Wołowina po burgundzku
- Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
- Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
- Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi
- Zapiekanka ziemniaczana au gratin
- Marchew karmelizowana w miodzie

Desery:
- Sernik w nowojorskim stylu z kremem z rokitnika
- Mini profiterolki z kremem z mlecznej czekolady i sezamu
- Marshmallows – pianki o smaku białej czekolady i malin
- Brownie z wiśniami
- Cupcake marchewkowy z serkiem Philadelphia i orzechami
 


W cenie 430 zł/ osoba
WINE BAR – z miejscem przy stoliku

• rezerwacja miejsca przy stoliku
• welcome drink
• toast noworoczny
• butelka alkoholu na parę (1 butelka whisky lub 2 butelki wina)
• bufet ciepły, zimny oraz deserowy ciągły (godz. 20:00-2:00):

Bufet zimny:
- Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską Maldon i grissini
- Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
- Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
- Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
- Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
- Deska serów z miodem, owocami i krakersami
- Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
- Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

Zupy:
- Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
- Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Bufet ciepły:
- Wołowina po burgundzku
- Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
- Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
- Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi
- Zapiekanka ziemniaczana au gratin
- Marchew karmelizowana w miodzie

Desery:
- Sernik w nowojorskim stylu z kremem z rokitnika
- Mini profiterolki z kremem z mlecznej czekolady i sezamu
- Marshmallows – pianki o smaku białej czekolady i malin
- Brownie z wiśniami
- Cupcake marchewkowy z serkiem Philadelphia i orzechami