Opis
Drogie Panie!
Czas na wyjątkowy wieczór stworzony z myślą o Was!
Trzecia edycja "Lady in Wine" to idealna okazja, by oderwać się od codzienności i w kobiecym gronie delektować się wyselekcjonowanymi winami Château Isolette, które zachwycą Was swoją głębią i aromatem.
Czy wiecie jak łączyć nuty smakowe wina i wyrazistych dań? Ile jest winnych apelacji we Francji? Kto uznał wino za piąty żywioł – obok ognia, wody, powietrza i żelaza?
W Dzień Kobiet w Starym Maneżu będziemy degustować, rozmawiać i poznawać ciekawe fakty o winie. A nade wszystko – dobrze się bawić, oczywiście w kobiecym gronie!
Zapraszamy na Lady in Wine – kameralną kolację komentowaną z wybranymi francuskimi winami.
Początek w sobotę 8 marca o godz. 19:00 w Wine Barze.
Naszym przewodnikiem po świecie wina i kulinariów będzie Marc Petit, ambasador winnicy Château Isolette, dżentelmen z krwi i kości, a także chodząca skarbnica anegdot o Francji, tamtejszej kuchni, winiarstwie i kulturze.
Każda z uczestniczek skosztuje tego wieczoru czterech wyśmienitych dań skomponowanych przez naszego Szefa Kuchni, do których starannie dobrane zostały wina z Doliny Rodanu.
Będzie to cudowny czas, pełen smakowych zaskoczeń!
Menu znajdziecie poniżej:
1. Roladka z cukinii z kozim serem i suszonymi pomidorami;
2. Sakiewka z łososiem, warzywami w pesto oraz masago z
gromadnika;
3. Kotleciki jagnięce na puree z zielonego groszku z miętą,
kozim serem i orzechami;
4. Torcik Prosecco;
Czas na wyjątkowy wieczór stworzony z myślą o Was!
Trzecia edycja "Lady in Wine" to idealna okazja, by oderwać się od codzienności i w kobiecym gronie delektować się wyselekcjonowanymi winami Château Isolette, które zachwycą Was swoją głębią i aromatem.
Czy wiecie jak łączyć nuty smakowe wina i wyrazistych dań? Ile jest winnych apelacji we Francji? Kto uznał wino za piąty żywioł – obok ognia, wody, powietrza i żelaza?
W Dzień Kobiet w Starym Maneżu będziemy degustować, rozmawiać i poznawać ciekawe fakty o winie. A nade wszystko – dobrze się bawić, oczywiście w kobiecym gronie!
Zapraszamy na Lady in Wine – kameralną kolację komentowaną z wybranymi francuskimi winami.
Początek w sobotę 8 marca o godz. 19:00 w Wine Barze.
Naszym przewodnikiem po świecie wina i kulinariów będzie Marc Petit, ambasador winnicy Château Isolette, dżentelmen z krwi i kości, a także chodząca skarbnica anegdot o Francji, tamtejszej kuchni, winiarstwie i kulturze.
Każda z uczestniczek skosztuje tego wieczoru czterech wyśmienitych dań skomponowanych przez naszego Szefa Kuchni, do których starannie dobrane zostały wina z Doliny Rodanu.
Będzie to cudowny czas, pełen smakowych zaskoczeń!
Menu znajdziecie poniżej:
1. Roladka z cukinii z kozim serem i suszonymi pomidorami;
2. Sakiewka z łososiem, warzywami w pesto oraz masago z
gromadnika;
3. Kotleciki jagnięce na puree z zielonego groszku z miętą,
kozim serem i orzechami;
4. Torcik Prosecco;
eBilet
Kup bilet